Ofiarowujemy Wam cząstkę kuchni polskiej
Barszcz z uszkami
Barszcz czerwony z uszkami
PLN 11,00/ 350g
Gotowany z czerwonych buraków na wywarze z naszego bulionu  z ręcznie lepionymi uszkami z mięsem

Zarówno barszcz, jak i buraki znano i lubiano już w średniowieczu. O barszczu wspominał nawet Mikołaj Rej w „Żywocie człowieka poczciwego” (1567 r.). Ceniono nie tylko jego smak, lecz także właściwości zdrowotne. Barszcz z uszkami nieodłacznie kojarzy się jako element wigilijnego stołu, a lepienie uszek ze zwykłego gotowania często przemienia się w rodzinne spotkanie. 

Naturalny i zdrowy
100%
WARTOŚCI ODŻYWCZE

Kalorie: 189 kcal

Białko: 7.39 g

Węglowodany: 22.75 g

Tłuszcz: 10.50 g

Danie gotuje
Elita Smaku - Danuta Wachowska
Danuta Wachowska
Współwłaściciel - Szef Kuchni
Privacy Preferences
Kiedy odwiedzasz naszą stronę internetową, może ona przechowywać informacje za pośrednictwem Twojej przeglądarki z określonych usług, zazwyczaj w formie plików cookie. Tutaj możesz zmienić swoje preferencje dotyczące prywatności. Należy pamiętać, że blokowanie niektórych rodzajów plików cookie może mieć wpływ na Twoje doświadczenie na naszej stronie internetowej i usług, które oferujemy.