Scroll Top
Zurek z jajkiem i kielbasa
ŻUREK Z JAJKIEM I Z KIEŁBASĄ
PLN 13,00/400 g
Żurek na naturalnym zakwasie podany z jajkiem i podsmażaną kiełbasą

Ta znana od dawna potrawa to szczególnie  polska specjalność. Kwaśna zupa na bazie zakwasu i mąki przyrządzana jest także w Czechach i na Słowacji. Żur jest propozycją nie tylko pożywną i zdrową, ale to także zupa z historią. To jedna z najstarszych polskich zup.



Poziom kwaśności
45%
Wartości odżywcze

Kalorie: 100 kcal

Białko: 3.60 g

Węglowodany: 14.80 g

Tłuszcz: 2.40 g

Sól: 5.20g

Danie gotuje
Elita Smaku - Danuta Wachowska
Danuta Wachowska
Współwłaściciel - Szef Kuchni
Privacy Preferences
Kiedy odwiedzasz naszą stronę internetową, może ona przechowywać informacje za pośrednictwem Twojej przeglądarki z określonych usług, zazwyczaj w formie plików cookie. Tutaj możesz zmienić swoje preferencje dotyczące prywatności. Należy pamiętać, że blokowanie niektórych rodzajów plików cookie może mieć wpływ na Twoje doświadczenie na naszej stronie internetowej i usług, które oferujemy.